четвер, 19 листопада 2015 р.

Міський семінар-практикум «Нові інформаційні та проектні технології у навчанні іноземної мови як засіб підвищення ефективності уроку»

18.11.2015 вчителі англійської мови гімназії провели міський семінар-практикум
«Нові інформаційні та проектні технології у навчанні іноземної мови як засіб підвищення ефективності уроку»
Практична частина семінару складалась з фрагментів показових уроків, під час яких вчителі продемонстрували використання електронних компонентів підручника, мультимедійної дошки, програми Plickers та онлайнового освітнього середовища PenPal Schools. Слухачі семінару мали нагоду подивитись наступні уроки:
· Фрагмент уроку в 4-В класі. Тема: «Ідеальні канікули». Вчитель Ромащенко В.О. (Урок з використанням інтерактивних презентацій та електронного компоненту підручника Family and Friends)
                             


· Фрагмент уроку в 6-В класі. Тема: «Традиції харчування в США і Україні». Вчитель Дудіч Г.В. (Урок з використанням освітньої онлайн спільноти PenPal Schools та програми Plickers)

 
· Фрагмент уроку в 7-Б класі. Тема: «Подорожі і пригоди. Надзвичайні пригоди в Амазонії». Вчитель Солоп М.М. (Урок з використанням електронного компоненту iTools для інтерактивної дошки до підручника Headway Pre-Intermediate 4th edition)
                      

В теоретичній частині семінару вчителі англійської мови гімназії поділились з колегами досвідом по організації проектної діяльності.

Методичний калейдоскоп складався з наступних доповідей:

1. Проектна технологія: теоретичні положення та компетентнісний потенціал — Живіцька С.Ю., методист ЦМСПС
 
 

 

2. Мультимедійні навчальні проекти на уроках англійської мови як ефективний засіб розвитку навичок ХХІ століття - Дудіч Г.В., вчитель вищої категорії, старший вчитель.
 

3. Організація учнівських Skype-конференцій під час участі в міжнародному проекті «Face to Faith» - Ткаченко Н.Г., вчитель вищої категорії, вчитель-методист.

4. Виховання свідомих громадян шляхом залучення учнів до участі в міжнародному проекті з використанням сучасних технологій Map Your World - Дьяконенко Т.М., вчитель вищої категорії.

5. Самоосвіта вчителя через мережу Інтернет. Вебінари, курси, конференції - Харченко І.В., вчитель вищої категорії.

Дякую колегам за ретельну підготовку, а гостям семінару за позитивні відгуки і творчу атмосферу!
 



Немає коментарів:

Дописати коментар