четвер, 6 липня 2017 р.

STEM-проекти від Scientix

"15-й Семінар з наукових проектів у класній лабораторії майбутнього", організований Scientix та Amgen Teach в Брюсселі з 23-го по 25 червня, мав на меті ознайомити учителів з усієї Європи з STEM проектами, які підтримуються European Schoolnet. Ці проекти допоможуть пов'язати теоретичні знання, отримані на уроках, з реальним життям, сприятимуть зростанню інтересу до вивчення природничо-математичних дисциплін і ознайомлять учнів з перспективними STEM професіями.



Організатори семінару повідомили учасникам, що існує величезна кількість наукових освітніх проектів, логотипи і назви яких можна побачити на слайді, але часові рамки воркшопу дозволяли нам детально ознайомитись лише з чотирма проектами:
  • BIOTALENT
  • EDU-ARTIC
  • ICE Cubes Services
  • OpenSKIMR
  • Розповім більш детально про кожний з них.
    BIOTALENT - це багатомовна програма змішаного навчання на платформі MOODLE, темою якої є біорізноманітність. Проект фінансується в рамках ERAMUS +. Біорізноманітність та її захист тісно пов'язані з позитивними соціальними змінами, які можуть бути досягнуті лише завдяки значним інвестиціям в екологічну освіту. Організатори проекту вважають, що спочатку необхідно навчити вчителів, а ті, в свою чергу, донесуть необхідність збереження оточуючого середовища до своїх учнів.
    Отже, цільова аудиторія проекту це учителі біології і природознавства в середній школі, працівники музеїв, наукових центрів і організацій по захисту довкілля, біологи, рейнджери. BIOTALENT пропонує учителям пройти онлайн курси з екологічної освіти на відкритій віртуальній платформі. 
    Мета курсу:
    • розвивати знання та навички по темі " Біорізноманіття"
    • мотивувати учителів і учнів займатися збереженням біорізноманіття Європи
    • запалити пристрасть до науки
    Програма курсу:
    • Січень-березень 2019 р. - 40 годин онлайн-навчання для вчителів (3-4 години на тиждень)
    • Травень 2019 р. - 40 годин екскурсії для 20 відібраних учасників (орієнтовно в Музеї природознавства на о. Крит)
    Запис на онлайн курс розпочнеться в березні 2018 на сайті проекту http://biotalent.myspecies.info/
    Всі учителі, які пройдуть курс, отримають сертифікати учасників.
    З додатковою інформацією про проект BIOTALENT знайомить презентація:


    EDU-ARCTIC - це проект, який фінансується ЄС, спрямований на використання арктичних досліджень як інструмент для посилення навчальних програм з природничих дисциплін в усій Європі. Проект має на меті заохочення учнів у віці від 13 до 20 років до подальшого навчання в галузі науки, технології, інженерії та математики (STEM) і профорієнтацію на шляху до можливої роботи в одному з цих секторів.
    Проект EDU-ARCTIC використовує різноманітні інструменти, що забезпечують свіжий підхід до навчання  STEM-предметів, включаючи
    • Skype-уроки з  вченими-полярниками, 
    • вебінари та тренінги для вчителів,
    • онлайн портал "Polarpedia" - цифрова енциклопедія з великою кількістю корисної інформації,
    • конкурси, які дають можливість групі учнів під керівництвом вчителя виграти поїздку на арктичну дослідницьку станцію!
     

    Проект EDU-ARCTIC спрямований на встановлення міцних зв'язків між науковою та освітньою спільнотами, поєднуючи школи-учасники проекту з науковцями з дослідницьких станцій та науково-дослідних інститутів по всій Європі. Учні, які беруть участь у проекті, отримують унікальну можливість дізнатись про те, як пов'язати свою майбутню професію з наукою і дізнаються більше про різні наукові дисципліни, навчаться застосовувати наукові методи і набудуть навичок вирішення проблем реального життя.
    З додатковою інформацією про проект EDU-ARCTIC знайомить презентація:
     

    ICE Cubes Service - це проект, створений Space Applications Services для забезпечення регулярного, швидкого, простого, недорого прямого доступу до Міжнародної космічної станції (МКС) починаючи з 2018 року.
     ICE Cubes Service надає можливість розмістити лабораторний бокс на модулі МКС. Бокс складається з 20 кубів 10х10х10 см., в яких розміщені індивідуальні експерименти (див. на фото). Внутрішні частини куба, необхідні для проведення експеримента, можуть бути виготовлені з стандартних деталей (COTS), які є легко доступними та відносно дешевими. Весь куб розробляється учнями і вчителем на землі. Після того, як куб встановлять на борту МКС, він буде повністю керований у реальному часі через комп'ютер.
    На слайдах - можливі ідеї для шкільних експериментів в "космічному кубі":



    Проект ICE Cubes Service є доступним як окремим школам, так і групі навчальних закладів. З додатковою інформацією про проект ICE Cubes Service знайомить презентація:

     
    </
    div>
    OpenSKIMR - це проект, який фінансується ЄС та спрямований на створення індивідуальних кар'єрних маршрутів для молоді шляхом побудови взаємозв'язку між навичками, здібностями і талантами особистості, наявними робочими місцями та необхідним навчанням для даного працевлаштування. Бачення цього пілотного проекту полягає в тому, щоб створити цифрового компаньйона, який допоможе спланувати індивідуальний кар'єрний рост, беручи до уваги навички та здібності особистості і пропонуючи їй доступні варіанти традиційного, змішаного та онлайн навчання.
     
     З додатковою інформацією про проект OpenSKIMR знайомить презентація:
     
     

    Немає коментарів:

    Дописати коментар